Archiwum 28 grudnia 2015


gru 28 2015 pasztet selerowy
Komentarze: 0

Smaczny i zdrowy

Składniki

60 deko selera bulwiastego

garść grzybów ,albo 40 deko pieczarek

jedna obrana marchew

mała pietrucha

2 cebule

4 duże ząbki czosnku

kostka margaryny

4 całe jajka

szklanka bułki tartej

przyprawy

Wykonanie

Wszystkie warzywa zmielić na maszynce do mięsa

przełożyć do rondla ,dołożyć  margaryne i dusić pól godziny często mieszając .Po tym 

czasie pozostawić do ostygnięcia ,następnie wbić do masy jajka i dodać bułkę tartą, dopieprzyć dosolić

i wymieszać .Wysmarowaną sporą keksówkę wypełnić masą,dobrze rozłożyć i wyrównać . Piec 1 godzine w 170 stopni .Po tym czasie wystawić i ostudzić.

Najlepszy na drugi dzień

Poleca       babcia Asia