pasztet selerowy
Komentarze: 0
Smaczny i zdrowy
Składniki
60 deko selera bulwiastego
garść grzybów ,albo 40 deko pieczarek
jedna obrana marchew
mała pietrucha
2 cebule
4 duże ząbki czosnku
kostka margaryny
4 całe jajka
szklanka bułki tartej
przyprawy
Wykonanie
Wszystkie warzywa zmielić na maszynce do mięsa
przełożyć do rondla ,dołożyć margaryne i dusić pól godziny często mieszając .Po tym
czasie pozostawić do ostygnięcia ,następnie wbić do masy jajka i dodać bułkę tartą, dopieprzyć dosolić
i wymieszać .Wysmarowaną sporą keksówkę wypełnić masą,dobrze rozłożyć i wyrównać . Piec 1 godzine w 170 stopni .Po tym czasie wystawić i ostudzić.
Najlepszy na drugi dzień
Poleca babcia Asia
Dodaj komentarz