Komentarze: 3
Przepis na uodpornienie organizmu na jesienne szarugi :)
Składniki:
- 2 szklanki przegotowanej letniej wody
- 8 ząbków czosnku
- sok z 2 dużych cytryn
- 2 czubate łyżki miodu
Przygotowanie:
Wode wlać do litrowego słoika. Dolać wyciśniety sok z 2 dużych cytryn. Dodać obrany i zmiażdżony czosnek. Nastepnie dodać miód (najlepiej z pasieki). Całą miksturę wymieszać do rozpuszczenia miodu, słoik zakręcić i wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie miksturę przecedzić przez sitko i przelać do butelki (Czasnek można zjeść). Pić codziennie rano po małym kieliszku.
Pamiętaj! Mikstura musi stać zawsze w lodówce!
Przez 10 lat chorowałam na anginę, zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc. 3 lata temu zaczęłam pić miksturę i od tego czasu nie choruję oraz nie biorę żadnych antybiotyków.
Gorąco polecam!
babcia Asia