Coś pysznego do chleba
Komentarze: 0
Konserwa domowa do pajdy chleba
Składniki:
- 1 kg słoniny bez skóry
- 40 dag mięsa wieprzowego zmielonego w domu
- 30 dag wędzonego chudego podgardla
- 2 laski kiełbasy bez skóry
- 2 duże cebule
- 4-5 ząbków czosnku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki. Nastepnie wszystko razem zmielić. W większym naczyniu, na małym ogniu stopić, często mieszając. Kiedy masa będzie lekko brązowa posolić i wymieszać. Nastepnie rozlać do słoiczków, które nalezy zakręcić i postawić na kocu dnem do góry i przykryć, tak jak postępuje sie z wekami. Po ostygnięciu wstawić do lodówki.
Pyszne z pajdą razowego chleba i dobrym kiszonym ogórkiem.
Gorąco polecam
babcia Asia
Dodaj komentarz