lis 26 2015

Coś pysznego do chleba


Komentarze: 0

Konserwa domowa do pajdy chleba

Składniki:

- 1 kg słoniny bez skóry

- 40 dag mięsa wieprzowego zmielonego w domu

- 30 dag wędzonego chudego podgardla

- 2 laski kiełbasy bez skóry

- 2 duże cebule

- 4-5 ząbków czosnku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki. Nastepnie wszystko razem zmielić. W większym naczyniu, na małym ogniu stopić, często mieszając. Kiedy masa będzie lekko brązowa posolić i wymieszać. Nastepnie rozlać do słoiczków, które nalezy zakręcić i postawić na kocu dnem do góry i przykryć, tak jak postępuje sie z wekami. Po ostygnięciu wstawić do lodówki.

Pyszne z pajdą razowego chleba i dobrym kiszonym ogórkiem.

                                                                                                     Gorąco polecam

                                                                                                            babcia Asia

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz