lis 26 2015

Pyszna rozgrzewająca zupa


Komentarze: 0

Rozgrzewający krupnik na jesienne chłody

Składniki:

- 3 garście kaszy pęczak zamoczyć na noc

- 2 duże marchewki

- nieduża pietruszka

- ćwiartka niedużego selera

- ćwiartka z kurczaka

- 2 kostki rosołowe z kurczka

- 2,5 litra wody (najlepiej źródlanej lub mineranej niegazowanej)

Przygotowanie:

Do większego garnka wkładamy oczyszczoną ćwiartkę z kurczaka, startą na tarce włoszczyznę, kostki rosołowe i oczywiście kasze odcedzoną z wody. Wlewamy 2,5 litra wody, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy około pół godziny. Po tym czasie wyciagamy ćwiartkę z garnka, a zupe gotujemy jeszcze około godzine. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupe kwaśną śmietaną i zagotowujemy i rozlewamy na talerze.

Najlepiej wygląda posypana natką zielonej pietruszki.

                                                                                                Gorąco polecam

                                                                                                          babcia Asia

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz